Artizanii Olfactivi

Cine suntem

Alexandra Moraru (expert parfumier - foto dreapta) și Valentina Băințan (producător de televiziune - foto stânga) suntem călăuzele seminariilor parfumate create de Artizanii Olfactivi, prin intermediul cărora purtăm publicul în minunate călătorii senzoriale. 
Seminariile Artizanii Olfactivi, ce au debutat pe data de 2 iulie 2016, la Cărturești Verona, se desfășoară sub forma unor întâlniri inedite, construite în jurul fascinantului univers al parfumurilor, istoria imperiului olfactiv fiind elementul de bază al conceptului nostru. 
Toate aceste întâlniri respectă o promisiune pe care noi, Alexandra și Valentina, ne-am făcut-o din momentul în care am gândit aceste experiențe inedite: să surprindem toate cele 5 simțuri - gustativ, vizual, auditiv, tactil și mai ales, pe cel olfactiv.
Artizanii Olfactivi dorește să facă cunoscut din aproape în aproape universul parfumurilor și al creațiilor olfactive de referință din istorie, al esențelor, al ingredientelor știute și neștiute din care parfumurile se compun.
Scopul nostru este să aducem în fața iubitorilor de frumos povești și emoții parfumate, istorii, dar și materiale vizuale, înregistrări video și interviuri cu ajutorul cărora oamenii să descopere și să înțeleagă fascinantul univers al parfumurilor. Acest demers a fost construit în așa fel încât rolul educativ să fie pe primul plan, toate întâlnirile derulându-se însă într-un cadru lejer, într-o atmosferă relaxantă, inedită și interactivă. 
Totodată, în decursul seminariilor noastre vom descoperi nenumărate branduri și parfumuri de nișă, exclusiviste, compuse din ingrediente și uleiuri prețioase, create de unii dintre cei mai mari parfumieri ai lumii.
Universul parfumurilor deschide porți către amintiri, către emoții, către trecut și viitor, deoarece fiecare parfum, fiecare esență, fiecare floare parfumată, fiecare alegere olfactivă pe care o facem este o poartă către noi înșine.
 Vă așteptăm cu drag la evenimentele noastre
Pentru mai multe detalii despre evenimente și rezervări, apăsați AICI
 

COLABORATORI

MADISON absolute beauty 

Universul parfumurilor, poveștile, relatările istorice și explicațiile olfactive capătă cu adevărat sens atunci când experimentăm direct creațiile parfumierilor.
Cel mai important partener al nostru este parfumeria MADISON absolute beauty, prima parfumerie de nișă din România și totodată un brand românesc de succes.  În cadrul seminariilor, participanții au ocazia să descopere, să analizeze și să testeze parfumuri selectate special pentru fiecare temă abordată.
 MADISON absolute beauty este o oază dedicată creativității și excelenței, unde veți descoperi parfumuri romantice, parfumuri conceptuale de creator, sau avangardiste, cosmetice și produse de beauty, precum și bijuterii artizanale din aur, argint și diferite pietre prețioase.
Mai multe informații găsiți aici: www.madisonperfumery.com
 

CĂRTUREȘTI VERONA 

 

Proiectul ARTIZANII OLFACTIVI a beneficiat de la primul seminar de un susținător puternic și de impact: Cărturești Verona. La fel ca și Artizanii Olfactivi, Cărturești este un vis frumos, născut undeva pe la începutul anilor 2000 și devenit astăzi o entitate culturală complexă. Oana Dumitru - PR și Coordonator evenimente Cărturești - este cea care a crezut în visul nostru și în faptul că acest concept, deși nișat, va avea  succes. Și așa a și fost, pentru că de-a lungul seminariilor susținute la Cărturești Verona, Artizanii Olfactivi a adunat laolaltă peste 300 de participanți!

Cărturești este un concept jovial și energic, ce inspiră toate categoriile de public, însă un adevărat magnet pentru publicul tânăr, în căutare de nou și inedit. Artizanii Olfactivi s-a integrat perfect în Ceainăria chic cu tente retro-vintage, un loc care te inspiră din primul moment în care îi calci pragul. Fie că stai să savurezi unul dintre zecile de sortimente de ceaiuri minunate, fie că te refugiezi să frunzărești în liniște o carte luată de pe raftul librăriei, Ceainăria este un loc în care te simți...acasă. Energia locului dar și oamenii care coordonează acest minunat spațiu,  te bucură, te vitalizează, te încarcă. La Cărturești Verona intri în cautare de ceva...și ieși plutind pe aripi de poveste.

Și dacă accesați pagina www.carturesti.ro, veți avea surpriza să găsiți cea mai caldă, jovială si perfectă descriere a acestui concept. 

 

Părerile participanților la seminarii: