Back to the list

PARFUMURI  DEDICATE  VEDETELOR

Parfumurile misterioasei Grace Kelly 


Vedetele de film, celebrităţile din lumea muzicii, modei și televiziunii caută parfumuri rare, extrem de scumpe. Uneori își alocă timp pentru a merge la parfumieri celebri ce le creează propriile parfumuri sau, creatori celebri de parfumuri le dedică un anumit produs de lux. Aşa s-a întâmplat şi în povestea pe care urmează să o citiți în cele ce urmează.Personalitatea despre care vă vom povesti, nu este nimeni alta decât misterioasa și eleganta Grace Kelly. 

Frumoasă, delicată și senzuală, Grace Kelly a ales devotamentul pentru două creaţii incitante și spectaculoase. Una dintre acestea a fost creată pentru ea şi se numeşte Creed Fleurissimo. Creed Fleurissimo este un parfum floral, creat de James Henry Creed şi a fost lansat în 1956, fiindu-i dedicat graţioasei actriţe, ce l-a purtat chiar în ziua cununiei. Fleurissimo a fost special comandat de Rainier, Prințul de Monaco, pentru a i-l oferi cadou lui Grace Kelly în ziua nunţii. Parfumul a fost creat ca o completare a buchetului pe care gingaşă actriţă îl avea în mână când a păşit spre altar. Astfel, fiecare pas al ei avea să devină un moment memorabil în amintirile celor prezenţi: apariţia ei angelică învăluită în parfumul crinilor imperiali, al tuberozelor si al trandafirilor bulgăresti a devenit legendă. 

Creed Fleurissimo este un parfum puternic și longeviv, cu un buchet extrem de pretenţios și capricios. Nota de vârf este bergamota; notele de mijloc sunt stânjenel, tuberoză şi trandafir; nota de bază este ambra. 

La primul miros pare un parfum "green", notele verzi sunt deosebit de fragede și strălucitoare și pare că evocă o dimineaţă însorită într-o grădină inundată de flori. Aerul e încă răcoros și mărgelele de rouă strălucesc pe petalele de flori...

Creed Fleurissimo poate transforma orice femeie într-o prinţesă contemporană, pentru că buchetul olfactiv al notelor sale sugerează deopotrivă romantism şi frumuseţe dar şi serenitate regală. 


Cel de-al doilea parfum preferat de Grace Kelly a fost JOY, al lui Jean Patou. Floral, opulent și cu o dulceaţă de sevă vegetală, mirosul este cremos-verde iar în timp devine tot mai dens și senzual. Ingredientele sunt preţioase, naturale, de cea mai înaltă calitate.Creat odată cu celebra prăbușire a bursei de pe Wall Street când clientela lui Jean Patou suferea mari pierderi materiale, JOY a devenit imediat cel mai scump parfum din lume (peste 10.000 de flori de iasomie sunt necesare pentru a produce 30 ml apă de parfum !). 

Este parfumul perfect pentru serate în ţinute elegante, pentru femeia care îl poartă cu graţie și care apreciază valoarea lucrurilor. Este atât de clasic și de elegant încât anturajul care poartă la unison un parfum comercial va fi consternat de atâta frumuseţe și perfecţiune. 

Un parfum care emană senzualitate, opulenţă… şi care este cu siguranţă dedicat doar femeii ce nu se teme să își folosească farmecele feminităţii... 


GRACE KELLY 


        Grace Kelly s-a născut la 12 noiembrie 1929, în Philadelphia (SUA), într-o familie bogată, cu origini irlandeze şi germane, tatăl ei, Jack, fiind un fost triplu campion olimpic la canotaj, iar mama ei, Margaret Majer Kelly, înotătoare, model şi prima femeie care a predat educaţie fizică la Universitatea din Pennsylvania.

        Grace a absolvit Academia Americană de Artă Dramatică din New York şi a activat ca actriţă şi model, apărând la început în reclame la tutun, apoi ca imagine a coperţilor unor reviste importante precum Cosmopolitan şi Redbook


Primul ei rol remarcabil a fost cel din anul 1953, în „Mogambo”, creaţi a lui John Ford cu care a vrăjit pur şi simplu spectatorii şi criticii de specialitate, mai ales că a jucat alături de Ava Gardner şi Clark Gable. Dealtfel, pentru rolul din „Mogambo” - al treilea film al actriţei - a fost nominalizată la Oscar şi a primit un Glob de Aur. 

A urmat colaborarea cu Alfred Hitchcock în trei pelicule clasice: „Dial M for Murder” unde a interpretat un rol dual – femeia diafană şi cea puternică, „Rear Window” şi „To Catch a Thief”. 

În anul 1954, prestaţia sa din „The Country Girl” îi aduce Oscarul pentru cea mai bună actriţă şi un alt „Glob de Aur”. 


În luna aprilie a anului 1955, Grace Kelly conduce delegația SUA la Festivalul de Film de la Cannes. În timpul Festivalului, ea a fost invitată să participe la o sesiune foto la Palatul din Monaco cu Prințul Rainier al III-lea, suveranul principatului. La momentul întâlnirii ei inițiale cu Rainier, Kelly avea o relație romantică cu actorul francez Jean-Pierre Aumont. La întoarcerea în America, Kelly începe să lucreze la filmul The Swan în care portretiza o prințesă.  

Între timp a început o corespondență privată cu Rainier, iar în luna decembrie, Rainier a venit în America într-o călătorie oficială, deși s-a speculat că Rainier își căuta în mod activ o soție. Tratatul din 1918 cu Franța stabilea că dacă Rainier nu avea un moștenitor, Monaco ar fi revenit Franței. Rainier a întâlnit-o pe Grace Kelly și familia ei, și după trei zile, prințul a cerut-o în căsătorie. Grace a acceptat și familiile au început pregătirea pentru ceea ce presa a numit "Nunta secolului". Grace și Rainier au anunțat logodna la 6 ianuarie 1956 în timpul unui bal de caritate la Waldorf-Astoria. Grace a acceptat însă să renunțe la cariera cinematografică după ce a finalizat filmările la comedia muzicală "High Society", în care a jucat alături de Bing Crosby și Frank Sinatra. 

        Pregătirile pentru nuntă au fost elaborate. Palatul din Monaco a fost pictat și redecorat. La 4 aprilie 1956, Grace Kelly, alături de familia ei, domnișoarele de onoare și peste optzeci de bagaje au urcat la bordul vaporului Constitution pentru a ajunge pe Riviera Franceză. La Monaco, peste 20.000 de oameni s-au aliniat pe străzi pentru a o saluta pe viitoarea prințesă. 

Sursa: pixabay.com

        Pentru a îndeplini cerințele legislației franceze și a regulilor romano-catolice cu privire la căsătorie, Grace Kelly și Rainier au avut atât o nuntă civilă cât și religioasă. Ceremonia civilă a durat 40 de minute, a avut loc în Sala Tronului din Palatul Monaco la 18 aprilie 1956 și a fost difuzată în întreaga Europă. A doua zi a avut loc căsătoria religioasă la catedrala Sf. Nicolae din Monaco. Rochia de nuntă a lui Kelly a fost lucrată în șase săptămâni, de trei duzini de croitorese. Cei peste 600 de invitați au inclus și o serie de staruri de la Hollywood: Ava Gardner, Gloria Guiness, Lady Diana Cooper, Louise de Vilmorin, Loelia Lindsay și Conrad Hilton.  :)