Back to the list

PARFUMURI DEDICATE VEDETELOR

CREED - FLEURISSIMO 


Vedetele de film, celebrităţile din lumea muzicii, modei și televiziunii caută parfumuri rare, extrem de scumpe. Uneori își alocă timp pentru a merge la parfumieri celebri ce le crează propriile parfumuri sau, creatori celebri de parfumuri le dedică un anumit produs de lux. 

Aşa s-a întâmplat şi în povestea pe care urmează să o citiți. Personalitatea despre care vă vom povesti, nu este nimeni alta decât misterioasa și eleganta Grace Kelly

Frumoasă, delicată și senzuală, Grace Kelly a purtat de-a lungul vieții două creaţii olfactive incitante și spectaculoase. Una dintre acestea a fost special creată pentru ea de House of Creed şi se numeşte Fleurissimo


Creed Fleurissimo este un parfum Floral, creat de James Henry Creed şi lansat în 1956, fiindu-i dedicat graţioasei actriţe ce l-a purtat chiar în ziua cununiei. 

Această creație a fost o comandă specială din partea Prințului de Monaco pentru a îl oferi cadou viitoarei sale soții chiar în ziua nunții.  Notele de vârf sunt bergamota și frunzele de violetă, iar notele de mijloc sunt floarea de ylang-ylang, tuberoza şi trandafirul bulgăresc.  Baza este compusă din două ingrediente extrem de prețioase: ambră gri și iris florentin.  La primul miros, acesta pare un parfum "green", notele verzi fiind deosebit de fragede și efervescente, ca și când ar evoca o dimineaţă însorită într-o grădină inundată de flori. Aerul e încă răcoros și mărgelele de rouă strălucesc pe petalele de flori. Creed Fleurissimo este un parfum puternic și longeviv, cu un buchet extrem de pretenţios și capricios. Este fără dubiu parfumul potrivit feţelor regale. 

Grace Kelly și Prințul de Monaco (Sursa: pixabay.com)

Cel de-al doilea parfum preferat de Grace Kelly a fost Joy, creație a lui Jean Patou. Floral, opulent și cu o dulceaţă de sevă vegetală, mirosul este cremos-verde, în timp devinind tot mai dens și mai senzual. Ingredientele sunt preţioase, naturale, de cea mai înaltă calitate.  

Creat odată cu nefasta prăbușire a bursei de pe Wall Street, când clientela lui Jean Patou a suferit mari pierderi materiale, JOY a devenit atunci cel mai scump parfum al timpului (peste 10.000 de flori de iasomie sunt necesare pentru a produce 30 ml apă de parfum!). Este alegerea perfectă pentru serate în ţinute elegante, pentru femeia care îl poartă cu graţie și care apreciază valoarea lucrurilor. Este clasic, elegant, emană senzualitate, opulenţă… şi este cu siguranţă dedicat doar femeilor ce nu se tem să își folosească farmecele feminităţii. 


CREED - LOVE IN BLACK


Love in black este o odă adresată uneia dintre cele mai emblematice chipuri feminine ale anilor 60: Jackie Kennedy

Clasic, misterios și seducător - la fel ca muza ce l-a inspirat - Love in black spune povestea vieții plină de neprevăzut a acestei enigmatice Prime Doamne a Americii. Designul sticlei, dar și întreg conceptul evocă eleganța semnăturii ei vestimentare: rochia neagră chic, ochii misterioși din spatele ochelarilor de soare și părul negru revărsat în cascade sub pălăria de călărie. Parfum floral, plin de căldură și mister, Love in black vine într-o sticlă elegantă și rafinată, creată din nisip fin, negru, identic cu cel din insulele grecești, unde Jackie Kennedy s-a căsătorit cu magnatul transportului maritim, Aristotel Onassis.  

        Frumos, elegant si sincer, Love in Black poartă forța interioară a unui spirit războinic, înarmat însă cu mănuși de catifea.  Creat de Olivier Creed, cel de-al șaselea descendent al famliei Creed, într-ucât House of Creed a fost perpetuată în sistem de dinastie, Love in black  este o viziune artistică și o radiografie olfactivă a fost,  un parfum lansat la 40 de ani de la celebra nuntă din insulele grecești, unde parfumierul mixează ingrediente din locuri pe care Jackie Kennedy le-a păstrat aproape de sufletul ei. Violete italiene, cedru de Virginia, iris florentin și coacăze negre de pe coasta franceză, sunt doar câteva dintre mirosurile ce fac aluzie la emoțiile trăite de această frumoasă femeie în călătoriile sale. 


       Notele de vârf ne alintă cu inserții fine de violetă albă italiană și cedru de Virginia, dar și cu flori salbatice înflorite în tumultul nopților grecești. Notele de mijloc se joacă cu purtătoarea parfumului prin atingeri fine de iris, cuișoare și mosc. Apoi, notele de bază mângâie delicat prin profunzimea esențelor de coacăze franțuzești și trandafir bulgăresc. 

        Acest parfum îmbrățișează purtătoarea sa precum o aură. Este misterios și profund, dar și jucăuș și incitant.  După un timp ajungi să te întrebi dacă Jackie Kennedy Onassis a fost la fel de profundă și complicată ca acest parfum… iar răspunsul nu poate fi decât unul pozitiv.

        Senzual, ca o șoaptă moale, Love in black pătrunde în inimi prin intermediul simțurilor, ca apoi sa nu mai dea drumul sufletului...         CREED - SPRING FLOWER 

Pură feminitate și efervescență ! Acestea sunt primele gânduri care îți vin în minte în momentul în care intri în contact cu Spring Flower.  

Ambalat într-o sticlă de un roz strălucitor, împodobită cu o fundă chic, Spring flower este destinat să “bulverseze” garderoba oricărei femei care îl poartă, îmbrățișând posesoarea cu arome în care distingem un amestec proaspăt de flori abia înflorite și fructe exotice. Creat de House of Creed ca semnătură olfactivă pentru inconfundabila emblemă a cinematografiei ce a încântat întreaga lume prin rolul magistral din Breakfast at Tiffany’s, Spring flower este o sărbătoare a simțurilor !   

Despre ce star de cinema este vorba ? Desigur, Audrey Hepburn

           Audrey Hepburn și-a dorit enorm ca celebra House of Creed, care a servit ca furnizor oficial al caselor regale de-a lungul multor secole, să creeze pentru ea un parfum unic, care să reflecte pe deplin firea ei veselă și jucăușă. Dorința i-a fost “livrată” în celebra sticluță roz,  înnobilată cu capac de aur. Spumoasa actriță a fost singura purtătoare a acestui parfum, pe întreg parcursul vieții, Spring flower fiind lansat pentru publicul larg abia în anul 1996 – la 3 ani după dispariția actriței - și devenind rapid râvnit de nenumărate alte vedete de la Hollywood.   

Notele de vârf sunt fructate și te fac să simți de parcă tocmai ai fi mușcat cu poftă dintr-un pepene galben savuros căruia i s-au alăturat câteva piersici pudrate. Dulcele fructat zăbovește în simțuri până când trandafirul și iasomia își fac simțită prezența prin notele de mijloc.  Notele de bază evocă un miros ușor de mosc, căruia i se alătură tușe efemere de ambră. Ambra, o secreție produsă de o anumită specie de balenă, este mereu prezentă în aromele Creed și dă longevitate și putere parfumului.   

        Spring Flower este o celebrare jucăușă si neelogioasă a spiritului feminin după care a fost creat.  Fructat, floral, dulce, tineresc și încântător, o reflectare efervescentă a celei care a fost Audrey Hepburn. Perfect pentru zilele frumoase de primăvară și vară, Spring flower poate fi purtat chiar și atunci când sunteți la un pinic, într-un parc, sau, de ce nu, când dați o probă de casting pentru un film.  :)  

Audrey Hepburn (Sursa: pixabay.com