Back to the list

MUZEE DEDICATE PARFUMURILOR

Muzeul Parfumului din Sao Paulo


             Seria întâlnirilor cu cele mai frumoase muzee dedicate imperiului olfactiv continuă astăzi cu Muzeul Parfumului din Sao Paulo, inaugurat în anul 2011. 


        Vă invităm, așadar, să descoperim împreună o expoziție olfactivă fascinantă din “Espaco Perfume Arte & Historia”. Este cu atât mai surprinzător, cu cât conștientizăm faptul că industria parfumurilor din Brazilia datează doar din anul 1940 și că parfumul a fost utilizat doar de către curtea imperială, în secolul al 19-lea și venea direct din Portugalia. 

        Creatorii “Espaco Perfume Arte & Historia” au fost O Boticario, în parteneriat cu FASM - Facultatea Santa Marcelina și celebra Renata Ashcar, specialist mondial în parfumerie, care în prezent este și curatorul acestei minunate expoziții. 

        Muzeul parfumului din Sao Paulo este un muzeu cuprinzător, cu o expoziție permanentă, urmărind istoria parfumului de peste 5000 de ani, dar și unele expoziții temporare legate de universul parfumului. Complexitatea aparte a acestui muzeu i-a fascinat pe toți cei care i-au calcat pragul, dar și pe cei mai titrați creatori de parfumuri, sau împătimiți ai imperiului olfactiv. 

Primul parfum brazilian se numește „Rastro” (Calea) și datează abia din anii 1960.