PARFUMURI DE POVESTE

GIN FIZZ – cocktail sau parfum?

Vă invităm să degustați un GIN FIZZ.Sau poate să îl testați olfactiv?

Deci, ce facem? Îl bem sau îl punem pe piele? Desigur, amândouă !

Rețeta de cocktail este simplă: gin, suc de lămâie și zahăr, agitate bine împreună cu câteva cuburi de gheață. Le turnăm apoi într-un pahar elegant și le „desăvârșim” cu puțină apă minerală.

Gata! Ne-a ieșit! Mi-nu-nat!

- Hmm...dar cum ar fi să purtăm un Gin Fizz?

- Cocktailul?

- Nuuuu!

- Parfumul!Citește mai mult

PARFUMURI DE POVESTE

JICKY


La aproximativ o sută de ani după Revoluția Franceză, Turnul Eiffel se ridica deasupra Parisului ca o dovadă uluitoare a inovațiilor inginerești ale secolului al XIX-lea.

Putea fi văzut de oriunde din oraș - transmițând astfel un mesaj subtil al unui alt tip de revoluție...Însă Turnul Eiffel nu a fost singura inovație care a dominat străzile Parisului în anul 1889.

O alta, eterică și învăluitoare și-a făcut simțită prezența: Jicky - primul parfum... modern.

De unde venea Jicky ? Cine îl crease ? Și ce anume îl făcea atât de modern, de fascinant ?


Citește mai mult

PARFUMURI DE POVESTE

Eight & Bob


      Într-o frumoasă zi de mai a anului 1937, celebrul parfumier Albert Fouquet se afla pe riviera franceză, într-o plimbare de seară. Se gândea la noile sale creații și aștepta vizita celebrei muze care să-l inspire în combinarea noilor esențe proaspăt sosite de la Grasse.

Fiu al unui aristocrat parizian, Albert Fouquet făcea parte din elita franceză a începutului de secol XX, fiind totodată un fin cunoscător al ingredientelor și uleiurilor utilizate în industria parfumurilor. 

Pasionat de jocul cu esențele, Fouquet se gândește să aprofundeze această minunată artă. Astfel își începe aventura prin imperiul parfumurilor, în mansarda castelului în care locuia, creând și perfecționând diverse combinații olfactive ajutat de Philippe, majordomul familiei. 

La început, totul a fost creat pentru uzul său personal, însă nu după multă vreme lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. 


Citește mai mult

CASE DE PARFUMURI CELEBRE

FLORIS             

            Să ne imaginăm o casă de parfumuri fondată în 1730 care a supraviețuit timpurilor zbuciumate ale istoriei, până în zilele noastre și care este condusă astăzi chiar de descendenții celui care a fondat-o… 

            Poate părea ireal, însă această casă de parfumuri chiar există. Și se află la Londra. Numele ei este FLORIS și reprezintă un capitol spectaculos în istoria Marii Britanii. Regi și regine, prinți și prințese, marea nobilime a Europei și nu numai, au “devorat” creațiile acestei case prestigioase. 

 

Citește mai mult

PARFUMURI DEDICATE VEDETELOR

PARFUMUL AVENTUS ȘI NAPOLEON BONAPARTE 


            Lansat pentru a celebra cei 250 de ani de existență ai House of Creed, AVENTUS – vânat de bărbați și adorat de femei - este parfumul perfect pentru bărbatul de secol XXI: îndrăzneț, spiritual și încrezător.

Citește mai mult

CASE DE PARFUMURI CELEBRE

CASA HOUBIGANT - două secole de inovație


        Casa Houbigant este cea de-a doua casă de parfumuri care a supraviețuit de-a lungul a peste două secole de istorie - prima fiind celebra House of Creed. Și poate părea surprinzător, însă longevitatea casei Houbigant nu s-a propagat în sistem de dinastie! Dar pe parcursul celor peste 200 de ani, toți parfumierii care au făcut parte din imperiul Houbigant au venit cu descoperiri inovatoare în actul efectiv de creație al parfumurilor, descoperiri ce au revoluționat pentru totdeauna arta „construcțiilor” olfactive. Și nu este deloc o exagerare dacă admitem că fără Casa Houbigant, parfumeria modernă, așa cum o știm noi astăzi, nu ar fi ajuns la o asemenea complexitate. 

                     Și totul a început cu un simplu coș cu flori...   

Citește mai mult

CASE DE PARFUMURI CELEBRE

HOUSE OF CREED

        Astăzi este una dintre cele mai longevive și mai titrate case de parfumuri din lume! House of Creed! Un imperiu olfactiv transmis din tată în fiu, ce continuă să surprindă prin creațiile sale, la peste 250 de ani de la înființare. 

        Istoria House of Creed începe în Londra, în jurul anului 1760, când James Henry Creed deschide un atelier de croitorie la serviciile căruia aveau acces doar nobilii şi burghezia vremii. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, Casa Creed câştigă o binemeritată notorietate în calitate de croitori de lux şi costumieri pentru Regina Victoria, Împărăteasa Eugénie sau pentru distinsul dandy Contele d’Orsay. 

Citește mai mult

MUZEE DEDICATE PARFUMURILOR

Muzeul parfumului din Barcelona


Amplasat pe Paseo de Gracia 39, muzeul parfumului din Barcelona a fost inaugurat în anul 1961 de către Ramon Planas Buera, unul dintre cei mai cunoscuți parfumieri ai Spaniei.  

Scopul acestui frumos muzeu este să arate neinițiaților în istoria parfumeriei și, în general, iubitorilor de artă, o colecție antologică și selectivă de piese reprezentative pentru istoria parfumeriei, despre infinitele ei povești și despre creațiile aromatice. Această expoziție poate fi foarte ușor descrisă printr-o metaforă cu totul aparte: simțul vederii a dorit să ofere un omagiu aparte simțului olfactiv. 

Muzeul relatează povestea parfumului printr-o expoziție superbă de sticluțe și recipiente. Pe de-o parte se pot admira vasele și amforele folosite de culturile antice precum egiptenii, pe de altă parte sticluțele contemporane de parfumuri se remarcă printr-un design inedit și futurist. Prin intermediul acestei expoziții, oricine poate trage concluzia că parfumul a fost un produs apreciat și valoros încă din timpuri străvechi, toate sticluțele expuse precum și alte recipiente care l-au îmbrăcat de-a lungul istoriei făcându-se remarcate prin originalitatea formelor lor. 

Citește mai mult

PARFUMURI DEDICATE VEDETELOR 

Parfumurile misterioasei Grace Kelly 


Vedetele de film, celebrităţile din lumea muzicii, modei și televiziunii caută parfumuri rare, extrem de scumpe. Uneori își alocă timp pentru a merge la parfumieri celebri ce le creează propriile parfumuri sau, creatori celebri de parfumuri le dedică un anumit produs de lux. Aşa s-a întâmplat şi în povestea pe care urmează să o citiți în cele ce urmează.Personalitatea despre care vă vom povesti, nu este nimeni alta decât misterioasa și eleganta Grace Kelly. 

Frumoasă, delicată și senzuală, Grace Kelly a ales devotamentul pentru două creaţii incitante și spectaculoase. Una dintre acestea a fost creată pentru ea şi se numeşte Creed Fleurissimo. Creed Fleurissimo este un parfum floral, creat de James Henry Creed şi a fost lansat în 1956, fiindu-i dedicat graţioasei actriţe, ce l-a purtat chiar în ziua cununiei. Fleurissimo a fost special comandat de Rainier, Prințul de Monaco, pentru a i-l oferi cadou lui Grace Kelly în ziua nunţii. 

Citește mai mult

MUZEE DEDICATE PARFUMURILOR

Muzeul parfumului din Köln (Duftmuseum im Farina-Haus) și apa de colonie nr. 4711


Farina Fragrance Museum este unul dintre cele mai vechi muzee dedicate istoriei parfumurilor, fondat în anul 1709.

Istoria ciudată a celebrei ape de colonie, denumită 4711, datează din secolul al XVIII-lea, când Johann Maria Farina s-a mutat în Koln, unde a început să producă și să vândă apa de colonie. 

Situat pe mai multe etaje, muzeul oferă o perspectivă foarte detaliată asupra metodelor de producție a parfumului pe parcursul diferitelor etape. Accentul se pune în primul rând pe apa de colonie și, prin urmare, puteți descoperi anumite dispozitive tehnice deosebite, cum ar fi aparatele de distilare care au fost utilizate o dată. 

Vom putea, de asemenea, să vedem evoluția parfumerie datorită diferitelor imagini și documente care ajută la urmărirea istoriei.Citește mai mult
Încarcă mai multe