A FOST ODATĂ...

A fost odată o femeie cu o intuiție și emoții cu totul aparte. Era una dintre acele femei vizionare care merg până la capătul viselor lor. O femeie ale cărei talente multiple au condus-o pe drumuri absolut surprinzătoare, povestea ei fiind fascinantă.

Copil minune fiind, i se prevede o carieră fulminantă ca pianistă desăvârșită. Ore nesfârșite de studiu, recitaluri și concerte, public în delir și cronici pe măsură. Strălucea pe scenă! Știa cum să transmită emoțiile cele mai intense. Însă acolo undeva în adâncul sufletului ei, se naște la un moment dat o întrebare: ”Acesta să îmi fie, oare, destinul?” 

Citește mai mult

CELE MAI ROMANTICE PARFUMURI DIN ISTORIE

          Există mii de parfumuri care “au venit și au plecat” de-a lungul istoriei, dar numai o parte dintre ele și-au câștigat dreptul de a fi numite cele mai romantice din toate timpurile. Sunt creațiile care au devenit acele “curse” în arsenalul de parfumuri al multor persoane și au capturat inimile femeilor de-a lungul mai multor generații. 

Vom începe dezvăluirile noastre aleator, pentru că nu putem clasa nici un parfum pe locul I, din simplul motiv că fiecare dintre noi își compune propriul clasament în memoria olfactivă. Ce poate fi mai subiectiv decât momentul alegerii parfumului preferat?... Așadar, să începem călătoria noastră… 

FRACAS, de Robert Piguet

Creat de femeia parfumier Germaine Cellier în anul 1947, "Fracas" a devenit cel mai dorit parfum la acea vreme. Provocator, pur și modern, evocând însă o perioadă apusă plină de farmec.Germaine Cellier avea la activ si alte parfumuri devenite puncte de reper în istoria parfumului, spre exemplu Bandit, tot pentru casa Robert Piguet sau Vent Vert, pentru casa Balmain. 

Citește mai mult

PARFUMURI DE POVESTE

GIN FIZZ – cocktail sau parfum?

Vă invităm să degustați un GIN FIZZ.Sau poate să îl testați olfactiv?

Deci, ce facem? Îl bem sau îl punem pe piele? Desigur, amândouă !

Rețeta de cocktail este simplă: gin, suc de lămâie și zahăr, agitate bine împreună cu câteva cuburi de gheață. Le turnăm apoi într-un pahar elegant și le „desăvârșim” cu puțină apă minerală.

Gata! Ne-a ieșit! Mi-nu-nat!

- Hmm...dar cum ar fi să purtăm un Gin Fizz?

- Cocktailul?

- Nuuuu!

- Parfumul!Citește mai mult

PARFUMURI DE POVESTE

JICKY


La aproximativ o sută de ani după Revoluția Franceză, Turnul Eiffel se ridica deasupra Parisului ca o dovadă uluitoare a inovațiilor inginerești ale secolului al XIX-lea.

Putea fi văzut de oriunde din oraș - transmițând astfel un mesaj subtil al unui alt tip de revoluție...Însă Turnul Eiffel nu a fost singura inovație care a dominat străzile Parisului în anul 1889.

O alta, eterică și învăluitoare și-a făcut simțită prezența: Jicky - primul parfum... modern.

De unde venea Jicky ? Cine îl crease ? Și ce anume îl făcea atât de modern, de fascinant ?


Citește mai mult

PARFUMURI DE POVESTE

Eight & Bob


      Într-o frumoasă zi de mai a anului 1937, celebrul parfumier Albert Fouquet se afla pe riviera franceză, într-o plimbare de seară. Se gândea la noile sale creații și aștepta vizita celebrei muze care să-l inspire în combinarea noilor esențe proaspăt sosite de la Grasse.

Fiu al unui aristocrat parizian, Albert Fouquet făcea parte din elita franceză a începutului de secol XX, fiind totodată un fin cunoscător al ingredientelor și uleiurilor utilizate în industria parfumurilor. 

Pasionat de jocul cu esențele, Fouquet se gândește să aprofundeze această minunată artă. Astfel își începe aventura prin imperiul parfumurilor, în mansarda castelului în care locuia, creând și perfecționând diverse combinații olfactive ajutat de Philippe, majordomul familiei. 

La început, totul a fost creat pentru uzul său personal, însă nu după multă vreme lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. 


Citește mai mult

CASE DE PARFUMURI CELEBRE

FLORIS             

            Să ne imaginăm o casă de parfumuri fondată în 1730 care a supraviețuit timpurilor zbuciumate ale istoriei, până în zilele noastre și care este condusă astăzi chiar de descendenții celui care a fondat-o… 

            Poate părea ireal, însă această casă de parfumuri chiar există. Și se află la Londra. Numele ei este FLORIS și reprezintă un capitol spectaculos în istoria Marii Britanii. Regi și regine, prinți și prințese, marea nobilime a Europei și nu numai, au “devorat” creațiile acestei case prestigioase. 

 

Citește mai mult

PARFUMURI DEDICATE VEDETELOR

PARFUMUL AVENTUS ȘI NAPOLEON BONAPARTE 


            Lansat pentru a celebra cei 250 de ani de existență ai House of Creed, AVENTUS – vânat de bărbați și adorat de femei - este parfumul perfect pentru bărbatul de secol XXI: îndrăzneț, spiritual și încrezător.

Citește mai mult

CASE DE PARFUMURI CELEBRE

CASA HOUBIGANT - două secole de inovație


        Casa Houbigant este cea de-a doua casă de parfumuri care a supraviețuit de-a lungul a peste două secole de istorie - prima fiind celebra House of Creed. Și poate părea surprinzător, însă longevitatea casei Houbigant nu s-a propagat în sistem de dinastie! Dar pe parcursul celor peste 200 de ani, toți parfumierii care au făcut parte din imperiul Houbigant au venit cu descoperiri inovatoare în actul efectiv de creație al parfumurilor, descoperiri ce au revoluționat pentru totdeauna arta „construcțiilor” olfactive. Și nu este deloc o exagerare dacă admitem că fără Casa Houbigant, parfumeria modernă, așa cum o știm noi astăzi, nu ar fi ajuns la o asemenea complexitate. 

                     Și totul a început cu un simplu coș cu flori...   

Citește mai mult

CASE DE PARFUMURI CELEBRE

HOUSE OF CREED

        Astăzi este una dintre cele mai longevive și mai titrate case de parfumuri din lume! House of Creed! Un imperiu olfactiv transmis din tată în fiu, ce continuă să surprindă prin creațiile sale, la peste 250 de ani de la înființare. 

        Istoria House of Creed începe în Londra, în jurul anului 1760, când James Henry Creed deschide un atelier de croitorie la serviciile căruia aveau acces doar nobilii şi burghezia vremii. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, Casa Creed câştigă o binemeritată notorietate în calitate de croitori de lux şi costumieri pentru Regina Victoria, Împărăteasa Eugénie sau pentru distinsul dandy Contele d’Orsay. 

Citește mai mult

MUZEE DEDICATE PARFUMURILOR

Muzeul parfumului din Barcelona


Amplasat pe Paseo de Gracia 39, muzeul parfumului din Barcelona a fost inaugurat în anul 1961 de către Ramon Planas Buera, unul dintre cei mai cunoscuți parfumieri ai Spaniei.  

Scopul acestui frumos muzeu este să arate neinițiaților în istoria parfumeriei și, în general, iubitorilor de artă, o colecție antologică și selectivă de piese reprezentative pentru istoria parfumeriei, despre infinitele ei povești și despre creațiile aromatice. Această expoziție poate fi foarte ușor descrisă printr-o metaforă cu totul aparte: simțul vederii a dorit să ofere un omagiu aparte simțului olfactiv. 

Muzeul relatează povestea parfumului printr-o expoziție superbă de sticluțe și recipiente. Pe de-o parte se pot admira vasele și amforele folosite de culturile antice precum egiptenii, pe de altă parte sticluțele contemporane de parfumuri se remarcă printr-un design inedit și futurist. Prin intermediul acestei expoziții, oricine poate trage concluzia că parfumul a fost un produs apreciat și valoros încă din timpuri străvechi, toate sticluțele expuse precum și alte recipiente care l-au îmbrăcat de-a lungul istoriei făcându-se remarcate prin originalitatea formelor lor. 

Citește mai mult
Încarcă mai multe